مدرسه علمیه الزهرا گنبد کاووس

طلوع
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

​تبیین شعارپژوهشی

29 آذر 1395 توسط جاهدی جوزچال

به همت معاونت پژوهش نشت پژ وهشی باموضوع تبیین شعارپژوهشی درتاریخ 20/9/95درسالن اجتماعات حوزه علمیه الزهراء گنبدکاووس باحضور سرکار خانم اسیه ملکان استاد حوزه ودانشکاه برگزار گردید
ایشان درابتدای سخنان خود به اهمیت وجایگاه پژوهش پرداختند :اگر مومنی پیش از مرگ برگه ای از خود برجای گذاشته باشد همین یه برگ روز قیامت میان او واتش جهنم مانع می شود وخداوند درازای هر حرفی که بر برگ نوشته شده باشد شهری هفت برابر بزرگ تر از وسعت کل دنیا به اوعطا می کند
وی تصریح کرد:پژوهش در هررشته باعث رونق وکارآمدی آن است پژوهش وتحقیق اگردرست جهت گیری نداشته باشد ودرمسیرتوسعه ومعنویت ورشداخلاق نباشد نه تنها درخدمت ابادی دنیای بشری نیست بلکه عاملی برای تخریب ونابودی حیات ادمیان است
وی درادامه به فضایل اخلاقی درپژوهش اشاره نمودند:تحقیقات زمانی معنا ومفید است که با انگیزه الهی ونیت درست باشد 2شهامت در پژوهش 3امانت داری 4حقیقت جویی ذپدر پژوهش 5 نشاط درپژوهش وغیره اشاره نمودند
ایشان دراخر خاطرنشان نمودند :مهمترین مرحله پژوهش انتخاب ایده مناسب برای تحقیق است برای انتشار یک مقاله علمی بایدایده خوبی داشت وبه راحتی بتوان ان را به سوال پژوهشی تبدیل نمود درخصوص ان برسی متون علمی کافی انجام داد
که هدف از تحقیق تولیدعلم وگسترش مرزهای دانش بررسی شرایط موجوددرجامعه به کارگیری روشهای مناسب برای بهبود شرایط جامعه اماری می باشد.

 2 نظر

​کارگاه مقاله نویسی

29 آذر 1395 توسط جاهدی جوزچال


به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه الزهرا گنبدکاووس کارگاه مقاله نویسی توسط اقای رحیمی نژاد استاد حوزه و دانشگاه درسالن اجتماعات مدرسه برگزارگردید.
ایشان درابتدا به اهمیت علم ازدیدگاه ایات و روایات پرداختند امام علی (ع) می فرمایند ای مردم بدانید کمال دین است کمال علم به طلب مال لازمتر است زیرا مال تقسیم شده وبه شما میرسد ولی علم نزد اهل علم است وبروید ازانها بیاموزید.
وی در ادامه فرمود :نگارش مقاله یک فن است که هرطلبه باید ان را بیاموزد تا بتواند مهارت لازم را درنویسندگی به دست اورد وبرای اینکه یک مقاله از ساختار علمی برخوردار باشد وبتواند گره گشا درزندگی واجتماع ذقرار گیرد باید طبق ساختار نوشته شود که عبارتند ازیک عنوان خوب 2-چکیده 3-کلید واژه 4-مدخل که همان مقدمه است ودراخر به محتوای ان پرداخت :
وی تصریح کرد که عنوانهایی که درمقاله به کار میرود باید باهم همخوانی داشته باشن ودرضمن یک طلبه درمورد علمی که اطلاعی ندارد مثلا شیمی نباید درمورد ان مقاله بنویسد که درنگارش ان با مشکل مواجه گردد.
ودیگراینکه مقاله شما دارای یک موضوع نو و جدید داشته باشد ودغدغه جامعه را بیان کند قابلیت برسی داشته باشد قابلیت تعمیم یعنی اینکه عموم جامعه بتوانند ازان استفاده کنند
ایشان دراخرخاطرنشان کرد :درنوشتن مقاله صبر داشته باشید جرات داشته باشید یعنی نه اینکه هرحرفی بزنید بلکه هر نکته ای که بیان میکنید استدلال نقلی وعقلی داشته باشد ودیگر اینکه از منابع دست اول در مقاله استفاده تا مقاله ای پر محتوا وجذاب ارایه دهیم.

 نظر دهید »

نشست پژوهشی باموضوع اهمیت پژوهش ونگارش مقاله

29 آذر 1395 توسط جاهدی جوزچال

به همت معاونت پژوهش نشست پژوهشی باموضوع اهمیت پژوهش ونگارش مقاله در تاریخ 23/9/95باحضور استاد رحیمی نژاد استاد حوزه ودانشکاه در سالن اجتماعات مدرسه برگزار گردید.
ایشان درابتدای سخنان خود فرمود :درحوزه معرفت وتبلیغ دینی روشهای بسیاری وجود دارد یکی تبلیغ می کند دیگری تدریس اما یکی از روشهاکه از همه مهمتر است نوشتن کتاب است درنوشتن باید وقت بسیار صرف کرد و این نوشتن باید ازهمان ابتدای طلبگی شروع کرد واین کار نیاز به مطا لعه ومنبع معتبر دارد .
وی تصریح کرد :یک اثر پژوهشی برای اینکه معتبر باشدبایدازیک موضوع خوب برخوردارباشدومشکلی از مشکلات جامعه را برطرف کند بعد از آن باید دنبال منبع معتبر دررابطه با موضوع مورد نظر استفاده از حافظه شخصی ونرم افزارهای مانند نور وغیره باشد .
وی درانتها خاطر نشان کرد :محتوای مقاله بایدمرحله به مرحله ربط داشته باشد تا یک اثر معتروقابل استفاده ای را ازخود به جای بگذارد که ایشان به چارچوب نگارش یک مقاله اشاره نمودند.

 نظر دهید »

​بازدید از کتابخانه مختو م قلی

29 آذر 1395 توسط جاهدی جوزچال


به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه گنبد کاووس به مناسبت هفته پژوهش درتاریخ 16/9/95 بازدیدی از کتابخانه مختو م قلی توسط جمعی از طلاب به عمل امد که هدف از این بازدید اشنایی طلاب با کتابخانهای شهر واستفاده از منابع برای نگارش پایان نامه ومقاله وهمچنین راهنمای جهت عضویت در کتابخانه واشنایی با منابع دست اول وغیره می باشد.

 نظر دهید »

نمایشگاه آثارپژوهشی

29 آذر 1395 توسط جاهدی جوزچال

به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه گنبد کاووس نمایشگاهی از اثارپژوهشی طلاب فارغ التحصیل درتاریخ 16/9/95 تاتاریخ 25/9/95 جهت استفاده و بازدید طلاب در سالن مدرسه برگزار گردید ازانجایی که پژوهش رکن اساسی حوزه های علمیع می باشد هدف از انجام این کار تشویق وترغیب طلاب در پژوهش وتحقیق واستفاده بهینه از وقت درنگارش پایان نامه وهمچنین اشنایی باموضاعات پایان نامه وجلوگیری از تکراری بودن موضوعات درتدوین پایان نامه های درحال نگارش می باشد.

 نظر دهید »

گارگاه روش پایان نامه نویسی

25 شهریور 1394 توسط جاهدی جوزچال

به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا (س) شهر گنبد کاووس کارگاه آموزشی روش پایان نامه نویسی با حضور دکتر حسن جعفری ویژه طلاب چهارم و پنجم برگزار گردید.

تحقیق به معنای واقعی در کشور کم می باشد همه می نویسند ولی مقاله علمی نگاشته نشده ولی چه فایده و ارزشی برای جامعه دارد بسیار کم است، حال در این جلسه برآنیم تا این موانع و مشکلات را برطرف کنیم.

در بحث پژوهش باید گام به گام جلو رفت اینکه یک مفاهیم توضیح دهده شود فایده ندارد بلکه باید عملا جلو رفت تا این فرایند صورت گیرد.

آقای جعفری بیان نمودند: بایسته های تحقیق این است که قبل از اینکه چیزی را بنویسید باید بدانیم قبل از نوشتن چه کاری باید انجام دهیم؟

گام اول: انتخاب دقیق موضوع که یکی از مشکلات روی انتخاب موضوع است که از این شاخه به این شاخه پریدن است و یک بحران ذهنی است و کار جلو نمی رود راه حل این مسئله را باید پیدا کرد باید با امکانات سازگار  و در توان ما باید باشد.

گام بعدی: بعد از انتخاب این موضوع اینکه راجع به این موضوع چه زمینه های دیگری وجود دارد و چه جوانب مختلفی وجود دارد یک موضوع اخلاقی انتخاب ولی زمینه کار تربیتی است یا روانشناسی می باشد. آیا این مسأله می تواند وجود داشته باشد مثلاً قناعت از دیدگاه اسلام:

این قناعت در چه زمینه هایی وجود دارد آیا فقط یک ارزش اخلاقی است یا رقتار اقتصادی هم است.

ایشان خاطر نشان کرد:  از کجا متوجه شویم موضوع در زمینه های مختلف کار شده است. راهکار اول این است که سراغ دایره المعارف برویم، اخلاق- دین-علوم تجربی- جامعه شناسی و اینکه چرا باید بخوانیم: فقطِ فقط به خاطر اینکه موضوع خود را پیدا کنیم و در کجاها شکل گرفته و چه کسانی با این موضوع درگیر هستند. قناعت در زمینه اخلاقی است در اقتصاد هم است. چون کسانی که قناعت دارند وضع اقتصادی آن ها خوب است. می تواند به عنوان یک مذهب اقتصادی هم باشد.

گام سوم: انتخاب پرسش های اصلی ایست.

گاه چهارم: اینکه سوال هایی نوشته شود به خاطر اینکه اطمینان نسبی پیدا کنیم که در این زمینه ابهام وجود ندارد چون فرق با موضوع و زمینه مشخص نیست طلبه با این مشکل مواجه هستند که نمی دانند باید در کجا به جستجوی موضوعی بپردازند. باید مطالعات اولیه خود را تکمیل کنیم چه بسا برای نوشتن یک کتاب یا یک مقاله پنج سال کا مطالعه ای کنیم که باید به این مسأله خیلی بهاء دارد.

گام پنجم: تهیه سوالات برقراری ارتباط منطقی بین سوالات که شامل اهمیت سوالات و دسته بندی سوالات است.

گاه ششم: مطالعه دقیق منابع برای نوشتن ادبیات تحقیق

گاه هفتم: تهیه نقشه تحقیق (ساختار)

ایشان افزودند: مقاله یا تحقیق برای چه چیزی نوشته می شود آیا اینکه کار دیگران را تکرار کنیم که متأسفانه همه کپی پیست است، نوشتن یک مقاله قرار نیست تکرار مطالب دیگران باشد. واقعاً از لحاظ اقتصادی وقت و نیرو اسراف است. باید نوآوری شود اگر ایده برای نوشتن وجود ندارد بهتر است چیزی نوشته نشود حال باید چه کار کرد که این نوآوری صورت گیرد.

در گذشته نظریه هایی انجام شده ، علماء کارهایی انجام داده اند بیاییم اینها را بازسازی کنیم. مثلاً در گذشته فلاسفه چه شیوه هایی در تحقیق داشته اند آن را باز سازی کنیم.

مثلا فیلم سینمایی، نوع لباس ها ؛ اگر آن ها موفق بودند بخاطر این روشها بود که موفق بودند ، اگر در یک دانشگاه یا محیط خارجی یک تئوری ارائه شده نتایج خوبی داشته بیاییم همان را به بچه ها ارائه دهیم تئوری نیست غرب زدگی است. باید آن نظریه و تئوری را بومی سازی کنیم مطابق چارچوب ها و خواسته های فرهنگی و شخصیتی خودمان مطرح کنیم نه اینکه عیناً آن ها را استفاده کنیم.

کارگاه روش پایان نامه نویسی

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه الزهرا گنبد کاووس

فرهنگی- دینی
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • پژوهشی
  • پژوهشی
  • پژوهشی
  • پژوهشی
  • پژوهشی
  • بروشور

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس